Нова динамика односа са Конгом

Министри спољних послова Србије и Конга Вук Јеремић и Алексис Мвамба, потписали у Киншаси Протокол о сарадњи два министарства. Конго никада неће признати Косово, рекао председник те државе Жозеф Кабила.

Настављајући једнонедељну афричку турнеју, министар спољних послова Србије Вук Јеремић и шеф дипломатије Конга Алексис Мвамба, потписали су вечерас у Киншаси Протокол о сарадњи два министарства

Јеремић је изјавио да ће министарства спољних послова Србије и Конга имати интензивне и честе консултације на свим нивоима, што ће одговарати новој динамици односа две земље.

"Очекује нас узбудљива година, у којој ће наше владе и привреде остварити далеко ближу сарадњу него до сада", рекао је Јеремић.

Министар Јеремић разговарао је и са председником Демократске Републике Конго Жозефом Кабилом о Косову и значајним могућностима сарадње две земље.

Јеремић је, после разговора, изјавио Фонету да је Кабила нагласио да Конго никада неће признати независност Косова, "без обзира на притиске и на то са које стране долазе".

Кабила је министру спољних послова Алексису Мвамби наложио да припреми посету велике политичке и привредне делегације која би у јануару или фебруару у Београду размотрила све могућности сарадње Србије и Конга, рекао је Јеремић.

Министар Јеремић је изјавио да је Кабили изразио захвалност на ставу Киншасе о Косову и нагласио да је Београд спреман за сарадњу у свим економским подручјима и да ће са задовољством дочекати госте из Конга.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво