Нова динамика односа са Конгом

Министри спољних послова Србије и Конга Вук Јеремић и Алексис Мвамба, потписали у Киншаси Протокол о сарадњи два министарства. Конго никада неће признати Косово, рекао председник те државе Жозеф Кабила.

Настављајући једнонедељну афричку турнеју, министар спољних послова Србије Вук Јеремић и шеф дипломатије Конга Алексис Мвамба, потписали су вечерас у Киншаси Протокол о сарадњи два министарства

Јеремић је изјавио да ће министарства спољних послова Србије и Конга имати интензивне и честе консултације на свим нивоима, што ће одговарати новој динамици односа две земље.

"Очекује нас узбудљива година, у којој ће наше владе и привреде остварити далеко ближу сарадњу него до сада", рекао је Јеремић.

Министар Јеремић разговарао је и са председником Демократске Републике Конго Жозефом Кабилом о Косову и значајним могућностима сарадње две земље.

Јеремић је, после разговора, изјавио Фонету да је Кабила нагласио да Конго никада неће признати независност Косова, "без обзира на притиске и на то са које стране долазе".

Кабила је министру спољних послова Алексису Мвамби наложио да припреми посету велике политичке и привредне делегације која би у јануару или фебруару у Београду размотрила све могућности сарадње Србије и Конга, рекао је Јеремић.

Министар Јеремић је изјавио да је Кабили изразио захвалност на ставу Киншасе о Косову и нагласио да је Београд спреман за сарадњу у свим економским подручјима и да ће са задовољством дочекати госте из Конга.

број коментара 0 Пошаљи коментар