Вучић са Александером Соросом о јачању мира и стабилности региона

Председник Србије Александар Вучић је, са замеником председника Управног одбора Фондације за отворено друштво Александером Соросом, разговарао о начину на који цивилно друштво и његова организација могу да помогну јачању мира и стабилности региона.

Председник Вучић упознао је представнике Фондације за отворено друштво са током преговора између Београда и Приштине и нагласио да је унапређење односа веома важно за одржање стабилности региона Западног Балкана.

Вучић је захвалио Фондацији на анализама о развоју Србије које је добио од ове организације, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Србије.

Александер Сорос је истакао да је Балкану и Европи потребно решење косовског питања које је одрживо и које доприноси миру и стабилности. 

Нагласио је да је потребна подршка цивилног друштва и у Београду и у Приштини за проналажење компромиса.

Сорос је обавестио председника Србије да је Фондација за отворено друштво основала фонд за подршку младим привредницима, припадницима ромске мањине.

Тема разговора била је како помоћи у решавању проблема припадника ромске мањине у Србији, наведено је у саопштењу.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво