Полемика ДСС-а и ПС-а

Демократска странка Србије оценила је да изјава министра одбране Александра Вулина да се између Србије и "Велике Албаније мора створити чврсто и јасно разграничење" показује да Србија прихвата да део територије уступи Албанији. ПС одговара: Велика Албанија је ту.

"Тиме је јасно рекао да Србија прихвата постојање тзв. Велике Албаније и да само треба да се договори ког дела своје територије се Република Србија одриче у њену корист", навела је ДСС у саопштењу.

Према ДСС, "када то јавно говоре поједине невладине организације и опозиционе странке и неки аналитичари - то је медијска кампања у корист страних интереса".

Али када то изрекне српски министар одбране онда је то, сматра ДСС, тачка на којој треба да се окупе у отпору сви "разумни и одговорни грађани, који нису спремни да прећуте националну издају зарад обећаних седам одсто повећања пензија и плата".

ПС одговара: Велика Албанија је ту

Из Покрета социјалиста поручују да је ДСС "био необавештен када је горело Косово 2004. а необавештен је и сада - да је Велика Албанија ту и да јој се мора супротставити спасавајући све што се спасити може, учвршћујући своју државу и народ".

Како кажу у ПС, "ко на власт дође по вољи странаца, без изборне победе и линчујући новинаре и политичке противнике, тај мора да се нада да је народ заборавио да је ДСС одмах по паљењу скупштине на слободу пустио преко две хиљаде заробљених шиптарских терориста, и, уместо да се бори за Србе на КиМ, изручио генерала Лазаревића Хагу".

"Када је 2004. године Косово горело, ДСС је био необавештен, баш као што није предузео ништа када је Косово прогласило независност или када су Срби у Црној Гори молили за помоћ да се заједничка држава Србије и Црне Горе не распадне. Као што је тада био необавештен тако је ДСС и сада необавештен да је Велика Албанија ту и да јој се мора супротставити спасавајући све што се спасити може, а учвршћујући своју државу и народ", наводи се у саопштењу ПС.

број коментара 0 пошаљи коментар