Формиран "Грађански блок 381", Јанковић председник

Потписивањем договора Покрета слободних грађана (ПСГ) са неколико политичких организација формиран је "Грађански блок 381", а председник ће бити лидер ПСГ Саша Јанковић.

Договор о сарадњи потписао је Покрет слободних грађана (ПСГ) са Зеленом еколошком партијом – Зелени, Мађарским покретом, Шумадијском регијом и Коалицијом "Толеранција".

На питање новинара какав однос тај блок има са Савезом за Србију и да ли су они сада друга опозициона колона, Јанковић је рекао да имају различите визије како Србија треба да изгледа, али да је сарадња могућа.

У платформи коју су чланови тог блока представили предложено је и решење питања КиМ, које укључује и његову интеграцију у све међународне организације, без формалног признања независности од стране Београда.

На питање како види то што су његове фотографије са мегафоном у рукама испред зграде Председништва Србије наишле на подсмех на друштвеним мрежама код његових колега, Јанковић је одговорио:

"Ја сам имао прилике да ручам и вечерам са принчевима, витез сам Француске Републике, личност године ОЕБС-а, личност године часописа Време, а није ми проблем и поносан сам што могу да лепим плакате, могу да станем било где у Србији. Осећам се слободно и да кажем оно што мислим", рекао је Јанковић.

број коментара 4 пошаљи коментар
(среда, 22. авг 2018, 10:07)
Srbin iz Nemačke [нерегистровани]

Ima njih par u opoziciji

koji imaju po 2-3 % biračkog tela, hoće da se ujedine ali im.je problem što svaki od njih hoće da bude "glavni" pa svako vuče na svoju stranu praveći neke "blokove"

(уторак, 21. авг 2018, 19:06)
anonymous [нерегистровани]

sledece

Pokret, blok, sta je sledece? Oni stalno nesto formiraju.

(уторак, 21. авг 2018, 16:06)
anonymous [нерегистровани]

opet

Opet neka parodija sa ovima iz opozicije. Koji je ovo pokret i savez po redu u Srbiji?

(уторак, 21. авг 2018, 16:01)
Милан Топола [нерегистровани]

договор

Па, зар се нису договорили сви заједно да буду? Шта друго рећи осим- ЦИРКУС.