Вучић: Не интересује ме рејтинг, већ добро за Србију и грађане

Они који се озбиљно баве својим послом, који су озбиљни и одговорни државници, не руководе се тиме колико ће људи ићи за њима, већ колико ће добра и правих дела учинити за земљу и народ, изјавио је председник Србије. Александар Вучић истакао је да је за договор о Косову и Метохији потребна подршка Русије.

Руководим се само тиме колико ћу доброг учинити за Србију и наше грађане, изјавио је председник Србије Александар Вучић на аеродрому у Батајници где је присуствовао пријему два ремонтована "мига 29".

"То је оно што ме води напред", рекао је председник Вучић и додао да се они који се озбиљно баве својим послом, који су озбиљни и одговорни државници, не руководе тиме колико ће људи ићи за њима, већ колико ће добра и правих дела учинити за земљу и народ. 

Вучић је тако одговорио на питање новинара шта очекује поводом подршке евентуалном решењу за КиМ, у околностима у којима се чини да нема подршку ни у држави, ни у својој странци, медијима, политичким опонентима, невладином сектору, а делом ни у цркви.

Истакао је да га то не интересује, и поновио да ће, ако се буде у ситуацији, изаћи пред грађане са неким предлогом, а у супротном, каже, остаје да даље радимо на јачању Србије у економском и сваком другом погледу, те да је уверен да се види колико Србија постаје снажнија и јача.

Вучић је, у контексту идеје коју је својевремено изнео Добрица Ћосић о подели КиМ, и коментару Саве Јањића у вези са тим, рекао да треба имати у виду да је Ћосић то говорио у време када је на КиМ живело 12,5 одсто Срба, а сада их је упола мање, и да су тада тамо биле наша војска и полиција...

Истакао је да су сада главни критизери свега они за чије је време Црна Гора отишла из заједничке државе, самопроглашена независност Косова 2008. године – "а издали су тада свега два саопштења" – "док је један отишао у Румунију да моли да њега оставе на власти, а не оног другог".

Вучић је рекао да су његови претходници и политички опоненти "заслужни" и за то што је питање Косова из УН, где имамо пријатеље, изашло, па су поставили питање пред МСП којим су помогли тој независности, а 2011. године увели царине и директне граничне прелазе између Срба и Срба.

Нагласио је да су се ствари од Ћосића и његове идеје промениле и то нагоре.

"Да дођемо до договора око КиМ, потребна нам је подршка Русије"

Председник Србије истакао је да је за договор о Косову и Метохији потребна подршка Русије. 

Поводом данашњег разговора шефа српске дипломатије Ивице Дачића са његовим руским колегом Сергејем Лавровом, Александар Вучић је указао да је Србији важна подршка Русије.

"Да дођемо до договора око КиМ, потребна нам је подршка Русије", подвукао је Вучић.

Председник Србије изразио је уверење да ће председник Русије Владимир Путин посетити Србију ове године. 

"Ми њега чекамо. Он је обећао да ће доћи и сваки пут када је рекао да ће доћи, он је дошао", нагласио је Вучић 

Истакао је да Србија има много тога ове године да слави, покаже.

"Србија се поноси својим резултатима, а поноси се и својим пријатељством. За разлику од других, ми их не кријемо", објаснио је Вучић.

На питање да ли ће и где доћи до његовог сусрета са Путином, који је планиран да се одржи идућег месеца у Русији, Вучић је одговорио да кабинети раде на томе.

"Да ли ће бити у Москви или на неком другом месту, није важно. Надам се да ћу имати прилике да сретнем руског председника пре његове посете Србији", подвукао је председник.

"Држава чини колико може за српску држављанку у Црној Гори"

Председник је рекао да држава Србија чини колико може у случају притвора држављанке Србије Саре Видак у Црној Гори.

Вучић је новинарима рекао да је разговарао с тим у вези са министарком правде Нелом Кубуровић.

"Оно што ми као Србија можемо да урадимо, чинимо. Колико можемо као држава ми чинимо и то треба да знају и њени родитељи", поручио је Вучић.

Ванрасправно веће Основног суда у Котору одбило је јуче приговор адвоката на одређивање притвора Београђанки Сари Видак, тако да она остаје у притвору до 30 дана који јој је одредио судија за истрагу Основног суда у Котору 

Судија Шпиро Павићевић је притвор одредио раније по захтеву Основног државног тужилаштва, које Видакову (20) терети да је починила кривично дело напада на службено лице, односно судију Суда за прекршаје Јелену Станишић.

Станишићева тврди да ју је Видакова физички напала након што је њеном дечку изрекла прекршајну казну, док друга страна тврди супротно, односно да је судија најпре вербално и физички насрнула на Београђанку, а када је схватила шта је урадила, оптужила је девојку да ју је напала док је обављала дужност. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво