Вучић се састао са одлазећим амбасадором Белгије

Председник Србије Александар Вучић је амбасадору Краљевине Белгије Леу Д'Аесу, кога је примио у опроштајну посету, захвалио на доброј сарадњ и што је својим залагањем допринео унапређењу односа две земље.

Председник Вучић је подсетио на то да је током дипломатског мандата амбасадора Д'Аеса реализована посета премијера Мишела, прва посета на том нивоу после безмало једне деценије, чиме је отворен нов период у односима Србије и Белгије, уз обострану жељу за интензивирање политичког дијалога и развој економских веза.

Вучић је истакао да је током те посете увидео колико Белгија посвећује пажње Србији, саопстила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Захвалио је Белгији на подршци Србији на њеном европском путу, која се реализује и кроз стручну помоћ у преузимању европских правних тековина.

Амбасадор Д'Аес је рекао да Белгија снажно подржава евроинтеграције Србије и политику регионалне стабилности и сарадње, истакавши значај покренутих регионалних иницијатива.

Он је изразио наду да ће, уз политичку мудрост и храброст председника Вучића, кроз дијалог Београда и Приштине бити нађено решење за питање Косова и Метохије.

Председник Вучић је рекао да желимо што више успешног белгијског пословног присуства на српском тржишту, попут компаније Делез, која представља једну од највећих страних инвестиција код нас.

Амбасадор Д'Аес је истакао да је током дипломатског рада у Србији био сведок реформских успеха и промена у економији и друштву. 

Захвалио је председнику Вучићу на подршци у раду и истакао да носи најлепше успомене из Београда и наше земље.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара