Вучић и Ју: Јачати политичке и економске везе Србије и Републике Кореје

Председник Србије Александар Вучић и амбасадор Републике Кореје Деђонг Ју сагласили су се да треба наставити са интензивирањем политичког дијалога и јачањем економских веза две земље, с обзиром на велике могућности за привредну сарадњу.

Александар Вучић је амбасадора Јуа примио у опроштајну посету и захвалио му што је, својим посвећеним радом, на најбољи начин допринео унапређењу билатералних односа двеју земаље.

Амбасадор Ју је истакао да све више корејских компанија увиђа веома добре могућности српске привреде и интересује се за услове инвестирања, као и да канцеларија КОТРА (Корејска агенције за промоцију трговине и извоза) даје снажан подстицај економским односима.

Он је навео и постојеће конкретне иницијативе за улагање, чија се реализација ускоро очекује, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Председник Вучић је рекао да је Република Кореја прави пример како се радом и дисциплином остварује напредак друштва и да њихове компаније не доносе само нова радна места, већ и преносе искуство и радне навике.

Он је изразио наду да ће се у Републици Кореји више знати о нашој земљи, како би побудили интересовање не само могућих инвеститора, него и туриста, с обзиром на то да годишње скоро 20 милиона становника те земље путује у иностранство.

Двојица саговорника су се сагласили да постоје велике могућности и за сарадњу у другим областима, попут образовања, културе и спорта, као и пројектима "паметних градова", електронске управе и заштите животне средине.

Амбасадор Ју је рекао да му је била част да представља своју земљу у Србији и захвалио на подршци коју су му током рада у Београду пружили председник Вучић и Влада.

Пренео је подршку своје земље европским интеграцијама Србије и дијалогу као начину проналажења решења за питање Косова и Метохије.

Председник Вучић је изразио наду да ће амбасадор Ју и на новој дужности наставити да ради у корист сарадње двеју земаља, наведено је у саопштењу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара