Вулин: Војска Србије гарант мира

Војска Србије поклања посебну пажњу обуци својих припадника, рекао је министар одбране Александар Вулин, који је у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића обишао обуку припадника Војске Србије у касарни "Стефан Немања" у Рашки и на полигонима у непосредној близини.

"Никад није довољно што се наоружавате, што се опремате најсавременијом техником, ако немате људство које је обучено и које је способно да технику користи. Али и више од тога, људство које је високо мотивисано да се бори за своју земљу и да чува мир и сигурност сваког грађанина наше земље", изјавио је министар одбране Александар Вулин.

Министар је нагласио да је Војска Србије у стању да сачува безбедност читавог простора, додавши да је наша Војска данас још једном показала да је спремна да у потпуности обезбеди Копнену зону безбедности и да све што је у њеној зони одговорности уради на најбољи могући начин.

"Сви наши грађани треба да знају да је Војска Србије гарант нашег мира, да је гарант наше независности и да је сигурни чувар нашег начина живота. Сви они који говоре о рату, сви они који говоре да би од државе Србије узели нешто на силу, треба да знају да је Војска Србије довољно спремна, наоружана и обучена да свако ко помисли – треба да одмах одустане од тога и да никада не говори о томе", рекао је министар Вулин.

Он је додао да је Војска Србије чувар мира и да је мало народа који као српски знају колика је вредност мира, те да га баш зато знамо и чувати. 

"Али исто тако мало је народа који знају колика је вредност слободе и зато ћемо учинити све да Србија и њени грађани буду сигурни и слободни", закључио је министар одбране.

Коментаришући данас приказан део обуке, заменик команданта 2. бригаде Копнене војске пуковник Мухарем Фазлић истакао је да је реч о интегрисаном виду обуке више родова, који је организовала Копнена војска.

"Циљ ове обуке јесте да се јединице обуче и оспособе за извршавање марша са предвиђањем борбе у сусрету, подршке артиљеријских и ракетних јединица јединицама пешадије и оклопним јединицама у борбеним дејствима и извођење противпобуњеничких и противтерористичких дејстава", рекао је пуковник Фазлић истакавши да им је задовољство што су имали прилику да војном врху представе део обуке који реализују последњих месеци.

У гарнизону Рашка и полигонима у непосредној близини касарне "Стефан Немања" приказан је део обуке пешадијских, оклопних, артиљеријских и специјалних јединица која се последњих дана интензивно одвија у том рејону.

број коментара 5 пошаљи коментар
(уторак, 21. авг 2018, 00:42)
Фудбалер [нерегистровани]

ВС

Циљ ове обуке јесте да се јединице обуче и оспособе за извршавање марша са предвиђањем борбе у сусрету, подршке артиљеријских и ракетних јединица јединицама пешадије и оклопним јединицама у борбеним дејствима и извођење противпобуњеничких и противтерористичких дејстава. ВС и треба да буде гарант мира и стабилности.

(понедељак, 20. авг 2018, 19:37)
Rambo [нерегистровани]

Vojska

Koliko je jaka vojska,toliko i drzava.

(понедељак, 20. авг 2018, 19:20)
anonymous [нерегистровани]

paramonte

Srbija ce se uvek zalagati za mir.

(понедељак, 20. авг 2018, 17:40)
anonymous [нерегистровани]

vojska

Srbija je poslednje tri godine dosta ucinila za vojsku, nova oprema, infrastuktura, sad jos ulaze u ljude i njihovu obuku,svaka cast.

(понедељак, 20. авг 2018, 15:47)
zora [нерегистровани]

vojska

sta reci,vojska je bila i ostace ogledalo jedne drzave!!!