Тадић: Влада до средине седмице

Мандатар Мирко Цветковић одговара профилу премијера који сам најавио у предизборној кампањи, тако да приче о поделама у Демократској странци немају никаквог основа, изјавио је у интервјуу агенцији Фонет председник Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић.

Он је рекао да се сва персонална решења о формирању Владе знају и да се њено формирање очекује средином наредне седмице.

Тадић, је подсетио је да у протеклом периоду никада није поменуо име кандидата за председника Владе Србије, већ је говорио о профилу будућег премијера.

Он је рекао да је добро да председник владе има знање из економије, јавних финансија и привредног развоја и да је нестраначка личност, јер их има мало на кључним државним функцијама.

Управо таква личност је Мирко Цветковић, мандатар за састав Владе Србије.

Никада до сада нисам помињао ни једно име, подсетио је Тадић и истакао да су и Бојан Пајтић и Вук Јеремић били, такође, његови кандидати, напомињући да је одлуку донео после пажљивих разматрања и анализа, како би смањио могућност грешке.

Tадић је најавио и да ће власт у Београду бити формирана по истом принципу као и на републичком нивоу.

Говорећи о сарадњи са хашким трибуналом , он је рекао да ако не сарађујемо кршимо наше законе и међународно право на које се ослањамо када је је у питању и Косово и Mетохија .

Упитан ко ће убудуће водити Безбедносно информативну агенцију, Тадић је одговорио да ће то бити професионалац са искуством у овој области .

Оцењујући тренутни положај срба на космету Тадић је рекао да они имају право да потраже начин институционалног организовања који не сме да угрози ничију безбедност и дестабилизује напоре Србије да очува територијални интегритет .

Филиповска: "Тадић на најдиректнији начин крши Устав"

Потпредседник Нове Србије Дубравка Филиповски оценила је поводом изјаве председника Србије Бориса Тадића о конституисању власти у Београду, да "таквом изјавом председник Републике на најдиректнији начин крши Устав, јер прекраја изборну вољу грађана Београда".

"Таквом изјавом председник Србије Борис Тадић на најдиректнији начин крши Устав, јер прекраја изборну вољу грађана Београда и уводи Београд у политичку кризу и диктатуру једне странке, а Србију институционално и политички дестабилизује", рекла је Филповска у изјави достављеној Танјугу.

Коматина: "Taдићева изјава његов политички став"

Председник Градског одбора Демократске странке Србије Ненад Коматина изразио је у уверење да ће опстати договор радикала, народњака и социјалиста о формирању власти у Београду и даје изјава председника Србије Бориса Тадића његова жеља и политички став.

Цветковић мандатар

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи