ЕК: Вучић и Тачи сагласни – наставак дијалога у септембру

Београд и Приштина ће утврдити теме разговора о нормализацији међусобних односа, а улога Европске уније је посредовање, изјавио је у Бриселу портпарол Европске комисије Карлос Мартин.

Мартин је тим речима одговорио на конференцији за медије на новинарско питање да ли би промена граница могла да буде једна од тема на предстојећем састанку између председника Србије Александра Вучића и косовског председника Хашима Тачија у септембру.

Подсетио је да су се Вучић и Тачи сагласили да интензивирају дијалог и да се састану у септембру, те да су имали интензиван и продуктиван разговор о оквирима споразума о свеобухватној, трајној нормализацији односа.

"Трајно решење значи одрживо и реалистично решење у складу са међународним правом", рекао је Мартин.

Дијалог уз посредовање ЕУ би, како каже Мартин, требало да подстакне сарадњу две стране и да им помогне у напретку на европском путу и унапређењу живота грађана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво