Тачи: Противници корекције граница су политичке камиказе

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да ће корекција границе "избрисати српски сан о подели Косова", пише "Епока е Ре".

Противници идеје корекције граница су "политичке камиказе", оценио је Хашим Тачи.

Према његовим речима, "корекција границе и прикључење Косову Прешева, Медвеђе и Бујановца коначно брише сан Српске академије наука и уметности о подели Косова и стварању Републике Српске на Косову", преноси портал РТК.

Тачи је навео да би тај процес корекције граница требало да буде транспарентан, уз изражавање воље грађана на референдуму.

"Нећу дозволити било коме да спречи коначни споразум са Србијом, који омогућава европску будућност Косова", рекао је Тачи.

Позвао је опозиционе партије да учествују у дијалогу са Београдом.

"Лако је критиковати, а тешко је суочити се са противницима Косова. Није лако да се суочим са председником Србије Александром Вучићем. Лако је бити гледалац, али је тешко бити играч. Зато партије треба да уђу у игру и преузму одговорност. Ако то не желе, на крају процеса, уколико постигнемо некакав споразум, грађани ће на референдуму казати да ли га прихватају", додао је Тачи.

Тачи је рекао да неће дозволити да асоцијација српских општина на Косову има извршна овлашћења и изразио уверење да ће основе за остварење споразума са Србијом бити постављене на пролеће, пише Епока е Ре.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара