ЛДП: Хитно затворити паравојни камп на Златибору

Либерално демократска партија захтева да се хитно затвори паравојни камп на Златибору, који у опасност доводи децу која се тамо налазе.

У саопштењу ЛДП наводи да је уз подршку и помоћ председника општине Чајетина Милана Стаматовића направљен камп по узору, како сами кажу, на руске кампове у којима се врши обука деце за коришћење наоружања и понашања у борби што је неприхватљиво и граничи се са здравим разумом.

Неприхватљива је било каква злоупотреба деце, посебно оваква где се промовише ратна обука, руковање наоружањем као и подстицај агресивном понашању, наглашава ЛДП.

Потребно је да се јавности хитно одговори на питања ко је поред Милана Стаматовића организатор овог кампа, ко стоји иза финансирања овако сулудих пројеката, у којој улози руски држављани подржавају овако нешто, као и ко ће бити одговоран у случају да се десе неке непредвиђене околности, пита ЛДП.

Порука кампа је да се млади уче да "постану прави људи и ратници који могу да бране своју земљу", што је изговорио руски представник, објашњавајући циљ који желе да буде постигнут, тако да исто постављамо питање ко је одлучио да животе других стави у руке некаквих руских паравојних команданата који обучавају децу која имају 13 или 14 година за некакве ратове, додаје се у саопштењу.

ЛДП наглашава да "нама нису потребни ратови и руски агенти жељни крви који по Златибору спремају децу за неке нове сукобе, већ мир и рад са младима у жељи да разумеју колико је штетан сваки нови рат који би њима уништио животе".

Ово не може да се заврши само телевизијским прилозима и коментарима, већ је нужно да се камп одмах расформира, а председник општине на чијој се територији одржава и који стоји иза организатора мора се позвати на одговорност, истиче ЛДП.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се