Министар финансија Суринама: Искуства Србије биће нам драгоцена

Синиша Мали разговарао је са министром финансија Суринама Гилмором Хофдрадом о изазовима са којим се сусреће та јужноамеричка земља, на који начин је Србија стабилизовала своју финансијску ситуацију и како та искуства могу да помогну Суринаму.

Гилмор Хофдрад је рекао да је импресиониран резултатима које је Републике Србија постигла, и да ће његовој земљи та искуства бити драгоцена.

Истакао је да је неопходно да Суринам реструктуира своје дугове, да уведе ПДВ, као што је то учинила и Србија, и да води одговарајућу пореску политику.

Мали је пренео колеги из Суринама искуства Србије када је реч о финансијској стабилизацији.

Навео је да су преузете тешке али неопходне мере, захваљујући којима Србија сада има раст БДП-а од 4,5 одсто у првих шест месеци ове године и знатно смањен удео јавног дуга у БДП-у.

Захваљујући томе, истакао је министар, Србија сада улаже у инфраструктуру, и привлачи нове инвеститоре који отварају фабрике у свим деловима земље, наводи се у саопштењу Министарства.

Мали је истакао и да сматра да је за будућност Србије најважније да се улаже у образовање, инфраструктуру, као и да се ојачају капацитети јавне администрације и унапреди квалитет живота грађана.

Министри су закључили да Србија и Суринам јесу географски удаљене земље, али да становници не морају да буду удаљени, и да је важно да се тимови из два министарства упознају и да размене знања и искуства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи