Вучић и Орицио о реформи правосуђа и медијској стратегији

Председник Александар Вучић и шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Андреа Орицио размотрили су питање реформе у области правосуђа са циљем јачања независности судства и унапређења ефикасности правосудних органа. Орицио је похвалио Вучићеву улогу у подстицању рада на изради медијске стратегије.

Александар Вучић је на данашњем састанку изразио задовољство и захвалност због доприноса Мисије ОЕБС-а реформским процесима у Србији, кроз програмске активности усредсређене на владавину права и људска права, реформу полиције, демократизацију друштва, а посебно на област медија.

Двојица саговорника сагледали су напредак у изради медијске стратегије, која, кроз најбоље примере европских искустава, треба да допринесе унапређењу медијске атмосфере у Србији, наводи се у саопштењу прес-службе председника Србије.

Амбасадор Орицио је похвалио улогу председника Вучића у подстицању рада на изради медијске стратегије и рекао да је задовољан конструктивним приступом радне групе, јер се на сваком састанку оствари одређени напредак.

Нагласио је да ће Мисија ОЕБС-а наставити да, кроз пружање савета у изради и примени закона, дели своје знање и искуство и тако подржи и помогне амбициозне реформе у Србији.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво