Савез за Србију o слободи медија и Космету

У Краљеву је одржана трибина будућих оснивача Савеза за Србију, на којој су они са грађанима разговарали о програму од 30 тачака. Једна од кључних тема разговора је била слобода медија и однос према Косову и Метохији.

Председник Народне странке Вук Јеремић је истакао да актуелна власт притиска народ политиком сиромаштва и гушењем слободе, а на питање о ЕУ је истакао да сви у Савезу желе европско друштво, са нивоом слобода, заштите права радника и правне сигурности каква постоји у најразвијенијим европским државама, наведено је у саопштењу Двери.

Додао је да не треба правити предмет поделе од оног што од нас тренутно не зависи јер је, каже, и председник Француске рекао да проширења неће бити док се ЕУ не реформише. 

Драган Ђилас је, упитан докле ће овакво лоше стање у Србији трајати, истакао да све зависи од нас самих и од тога колико се ослободимо страха.

"Нећемо се лагати. Ово може трајати дуго. А може трајати и краће ако заједно радимо на томе. Зато смо се и окупили у Савез", рекао је Ђилас.

Председник Двери Бошко Обрадовић истакао је да су га жестоки напади режимских медија на њега уверили у исправност одлуке о Савезу.

Додао је да се у Савезу нико не одриче својих појединачних идентитета, политичких програма и аутономије у деловању, али да су сви одлучили да се уједине "због промене лошег система власти у Србији и због очувања Космета у саставу Србије".

Председник Левице Србије Борко Стефановић је, упитан о оптужбама власти да је опозиција "предала Косово", одговорио да се власт спрема или да да Косову столицу у УН или да изврши "разграничење" чиме би, напомиње, отворили простор за несметано пљачкање Србије и власт у наредних десет година.

"Они мењају Косово за власт. Они тако призивају даље размене територија. Све за шта оптужују нас, они су урадили. Рачунају да се у Србији ништа не памти", навео је Стефановић.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац рекао је да медијских слобода нема ако се свака критичка мисао сматра непожељном, ако се опозиција проглашава непријатељем, ако се медији отворено и прикривено притискају да буду у служби извршне власти.

Према његовим речима, први корак ка ослобађању медија је ослобађање од узурпаторске власти.

На скупу у Краљеву учествовали су и председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић, председник Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић, председник покрета Срба са КиМ "Отаџбина" Славиша Ристић, Микица Вучинић из Покрета за преокрет, председник Удружених синдиката Србије "Слога" Жељко Веселиновић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво