Полемика Јованова са Јеремићем

"Разграничење" значи вољно прецртавање границе Републике Србије и трајно отуђење дела државне територије од Дечана и од Пећке патријаршије и од много чега другог што представља темељ нашег националног идентитета, рекао је за краљевачку "Ка телевизују" председник Народне странке Вук Јеремић. Потпредседник ГО СНС-а Миленко Јованов оценио је да је Вук Јеремић наставио да доследно спроводи своју политику, која сматра, има за циљ да "цело независно Косово по моделу две Немачке постане чланица УН, а да држава Србија на Косову нема апсолутно ништа".

Јеремић је истакао да то "заправо значи независност Косова - по први пут признату и потписану од стране Србије" и да "када једном одлучите да својом вољом прецртате границе сопствене земље, под паролом да желите да се 'разграничите' са неком етничком мањином, ствара се опасан преседан".

Јеремић је додао и да је "спречавање давања столице Косову у Уједињеним нацијама једина брана од стварања Велике Албаније".

"Тренутно, Велика Албанија не може бити успостављена зато што Косово и Метохија према резолуцији 1244 није суверена држава и зато што постоје сталне чланице УН - Русија и Кина које се томе одлучно противе. Међутим, уколико се потпише то разграничење о коме Вучић говори и 'Косово' ће ући у УН и неће моћи да спречи две пуноправне чланице УН, 'Косово' и Албанију, да се уједине и након тога наставе са својим територијалним претензијама", рекао је Јеремић, пренела је Народна странка.

Јованов: Јеремићево глуматање патриотизма може да изазове гађење 

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов оценио је да је Вук Јеремић наставио да доследно спроводи своју политику, која има, наводи, за циљ да "цело независно Косово по моделу две Немачке постане чланица УН, а да држава Србија на Косову нема апсолутно ништа".

"Ту је политику водио у време када је, на несрећу Србије, био министар иностраних послова, када је постављао границу на Јарињу и Брњаку, постављао питање Међународном суду правде које је за последицу имало мишљење које каже да одвајање Косова и Метохије није супротно међународном праву, када је уводио Хашима Тачија на седнице Савета безбедности УН да говори уместо УНМИК-а, када је шибицарио и лагао Кину и Русију, изместио питање КиМ из УН и пребацио га на Европску унију, када је радио иза леђа преговарачком тиму Србије...", рекао је Јованов.

Зато, додао је, његово "глуматање некаквог патриотизма" може само да изазове гађење, јер се иза те лоше одглумљене фасаде "налази биће које је нанело несагледиву штету држави Србији и њеним интересима на Косову и Метохији и које данас чини све што може да та штета буде и већа и зато је предмет обожавања албанских медија".

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво