Полемика Јованова са Јеремићем

"Разграничење" значи вољно прецртавање границе Републике Србије и трајно отуђење дела државне територије од Дечана и од Пећке патријаршије и од много чега другог што представља темељ нашег националног идентитета, рекао је за краљевачку "Ка телевизују" председник Народне странке Вук Јеремић. Потпредседник ГО СНС-а Миленко Јованов оценио је да је Вук Јеремић наставио да доследно спроводи своју политику, која сматра, има за циљ да "цело независно Косово по моделу две Немачке постане чланица УН, а да држава Србија на Косову нема апсолутно ништа".

Јеремић је истакао да то "заправо значи независност Косова - по први пут признату и потписану од стране Србије" и да "када једном одлучите да својом вољом прецртате границе сопствене земље, под паролом да желите да се 'разграничите' са неком етничком мањином, ствара се опасан преседан".

Јеремић је додао и да је "спречавање давања столице Косову у Уједињеним нацијама једина брана од стварања Велике Албаније".

"Тренутно, Велика Албанија не може бити успостављена зато што Косово и Метохија према резолуцији 1244 није суверена држава и зато што постоје сталне чланице УН - Русија и Кина које се томе одлучно противе. Међутим, уколико се потпише то разграничење о коме Вучић говори и 'Косово' ће ући у УН и неће моћи да спречи две пуноправне чланице УН, 'Косово' и Албанију, да се уједине и након тога наставе са својим територијалним претензијама", рекао је Јеремић, пренела је Народна странка.

Јованов: Јеремићево глуматање патриотизма може да изазове гађење 

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Миленко Јованов оценио је да је Вук Јеремић наставио да доследно спроводи своју политику, која има, наводи, за циљ да "цело независно Косово по моделу две Немачке постане чланица УН, а да држава Србија на Косову нема апсолутно ништа".

"Ту је политику водио у време када је, на несрећу Србије, био министар иностраних послова, када је постављао границу на Јарињу и Брњаку, постављао питање Међународном суду правде које је за последицу имало мишљење које каже да одвајање Косова и Метохије није супротно међународном праву, када је уводио Хашима Тачија на седнице Савета безбедности УН да говори уместо УНМИК-а, када је шибицарио и лагао Кину и Русију, изместио питање КиМ из УН и пребацио га на Европску унију, када је радио иза леђа преговарачком тиму Србије...", рекао је Јованов.

Зато, додао је, његово "глуматање некаквог патриотизма" може само да изазове гађење, јер се иза те лоше одглумљене фасаде "налази биће које је нанело несагледиву штету држави Србији и њеним интересима на Косову и Метохији и које данас чини све што може да та штета буде и већа и зато је предмет обожавања албанских медија".

број коментара 8 пошаљи коментар
(среда, 15. авг 2018, 23:51)
Dana [нерегистровани]

Dana

Jeremic nikada nije brinuo o interesima Srbije pa tako ni sada ne misli o tome, vec ima na umu samo da privuce paznju na sebe.

(среда, 15. авг 2018, 21:12)
Vera [нерегистровани]

``Brizan``

Briga Jeremica za Srbiju. On samo gleda licni interes!

(среда, 15. авг 2018, 20:39)
anonymous [нерегистровани]

uuuuuu

Jeremic je svoj potpis stavio za nezavisno Kosovo a sad tu nesto pametuje

(среда, 15. авг 2018, 20:34)
Zarko Ilic [нерегистровани]

pitam se?

Ja ne razumem Jeremica. Sta je radio dok je bio na vlasti?

(среда, 15. авг 2018, 20:25)
Vasko [нерегистровани]

Real

Jeremicu vi kada ste mogli nesto da uradite za KiM, nista nije bilo.

(среда, 15. авг 2018, 20:22)
Dragana [нерегистровани]

giga

Jeremic nasao da proziva druge zbog Kosova, a upravo ga on, nepromisljenim pitanjem MSP-u, izgubio.

(среда, 15. авг 2018, 20:18)
kija [нерегистровани]

mimi@gmail.com

Jeremićje rekao šta je imao o Kosovu

(среда, 15. авг 2018, 20:09)
anonymous [нерегистровани]

Objasnite kako?

I na koji nacin da vratimo nasilno oteto,i ko je kriv za albansku okupaciju Kosova i koje pomagao siptare da ostanu gdesu,vratimose malo unazad od cijeg dohodkaje oduzimano za razvitak nerazvijenih pokrajina.Sto znaci nasi dedovi,ocevi,majke i mnogi kujise secaju toga.E sta sada,Moils je uradio posao na zemlji kojaje natopljena Srpskom krvlju,sve svetinje su dokaz cijeje to,ali Marko kasno na Kosovo stize dalije to i mi da kasnimo na ono stoje oteto.