Полемика ДС и СНС о медијима

Демократска странка позвала је домаћу и страну јавност, организације које се баве медијима, представнике Европске уније и стране амбасаде да хитно предузму све расположиве мере поводом, како наводе, драматичне ситуације на српској медијској сцени, која је јасно чињенично представљена и у извештају Европске уније. Из СНС-а поручују да је лицемерно што ДС даје себи за право да критикује медијску сцену у Србији.

Иста рука власти која је угасила расвету и ућуткала полицију да би криминалци под фантомкама рушили Београд, управо убија последње медије где се могла прочитати критичка реч или другачији став, наводи ДС.

Та странка истиче да су јуришници под фантомкама овог пута порески инспектори и подсећа на "гашење емисија, гласила, дириговано отказивање уговора оглашивача и хапшење грађана који објављују своје мишљење на друштвеним мрежама".

"Једини потпуно успешан пројекат СНС је гажења људских и медијских права. После гашења Јужних вести, наставиће по кућама све до потпуног медијског мрака", наводи се у саопштењу ДС.

Демократска странка позива појединце и институције да устану "против аутократије, владавине страха, уцена и криминала".

На том путу важан је и одлучујући сваки глас против и зато позивамо домаћу и међународну јавност да оштро и хитно реагује. Позивамо и честите државне службенике да не окаљају руке и да се супротставе безочној сили која ради у сопственом, а не интересу грађана Србије, стоји у саопштењу.

Одговор СНС-а

Секретар београдског одбора Српске напредне странке Александар Марковић оценио је да је лицемерно то што Демократска странка даје себи за право да критикује медијску сцену у Србији, наводећи да у време власти ДС ниједан медиј, за разлику од данас, није смео да пренесе изјаву некога из опозиције. 

"Лицемерно је да ДС, чији је тадашњи лидер Драган Ђилас држао у својој шаци медијски простор у Србији данас помиње ову тему, поготово имајући у виду да је својевремено Верица Бараћ говорила о апсолутној контроли медија коју је Ђилас спроводио кроз своје агенције", навео је Марковић у писаној изјави.

Тврди да Ђилас и данас покушава да успостави потпуну контролу над медијима "преко своје Дајрект медије, Шолака и СББ", што, како је навео, потврђује највећи парадокс данашњег саопштења ДС и њиховог постојања као странке уопште.

Марковић у писаној изјави додаје да у време власти ДС нико није хтео да објави ни, на пример, текст о убијеном Ранку Панићу, за којег сматра да је настрадао само зато што је мислио другачије и зато што није делио уверења ДС. 

"Такође, на тадашњем Студију Б четири године нисте могли да видите да гостује било ко из опозије, јер је управо Демократска странка контролисала наведени медиј", навео је Марковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи