Дачић: Ево, сад и Тачи ликује

Ево, Хашим Тачи поздравља изјаву Ангеле Меркел да нема промена граница на Западном Балкану, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

"Какав лицемер. Прво је оружјем, насиљем и злочинима рушио границе Србије, а сада је за немењање граница. Којих граница? Када је то постојала граница између Србије и Косова?", упитао је Ивица Дачић коментаришући за Танјуг то што је Тачи на Твитеру навео да поздравља став немачке канцеларке Ангеле Меркел.

Једнострано је, како додаје, прогласио такозвану државу, протерао више од 200.000 Срба – "и сада ником ништа".

"И ја сам за непромењивост граница насилним путем, али од када почињемо да рачунамо да важи тај принцип? Прво сте разрушили границе Србије, а сада сте се сетили да нема више промене граница", навео је Дачић.

Истичући да Косово није међународно призната држава, Дачић додаје да "не вреди Тачију ни што позива Ангелу Меркел да изврши притисак на пет земаља ЕУ које их нису признале".

"Процес повлачења признања ће се наставити. Онај ко је признао Косово нема право да прича о непромењивости граница. Не чуди ме што Тачи ово ради, чуди ме само што и Ђилас, Јеремић, Обрадовић, Чеда Јовановић и остали још не послаше знаке захвалности, јер закључују да је Меркелова против Вучићеве, а уз дужну скромност и моје, идеје. Позиви на државни удар и мржња према Вучићу убрзано прелазе и на мржњу према српским државним интересима", закључио је Дачић у изјави за Танјуг.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво