Вучић: Хоћу будућност, а не да кукамо

У последних 30 година направили смо много катастрофалних грешака и за то се плаћа цена, али ја не желим да кукамо и плачемо над судбином, желим живот, мир и будућност, поручио је председник Србије Александар Вучић.

Вучић каже да је разговарао "са једним важним човеком" и питао га: "Ти у ствари хоћеш целовито независно Косово?" А он је одговорио: "И то је боље, то што би ти добио је само територија, а овако бисмо могли да плачемо и кукамо", препричао је Вучић разговор.

"Али, ја не желим да кукамо и плачемо над судбином. Ја желим живот, мир и будућност", рекао је председник Вучић.

На то, примећује, из опозиције добија реакције типа: А, не, не Вучићу, ти хоћеш да нас одвојиш од заветне политике.

"Е, ево вам сад, сада ћемо сви да плачемо. Добили сте разграничење како су други одлучили у време ваше власти, ништа нисте урадили по том питању. Ја сам се мучио и борио да нешто променим. Могу - могу, не могу - није проблем. Па, једног дана објасните Србима на КиМ зашто сте водили такву полтиику и зашто не живе у Србији", поручио је Вучић опозицији.

Како је додао, он ће на власти бити још једно три године, а о овоме ће се причати још 30 година.

Борба, каже, траје већ вековима, а у последњих 30 година направили смо много катастрофалних грешака.

"Је л" мислите да се за то не плаћа цена? Али, ми у Топличком округу имамо мање Срба него Албанаца у Подујеву, а то су четири општине", рекао је новинарима.

Све иде против нас, али Срби нису никад волели да гледају у будућност и анализирају и како да нешто поправе, рекао је он.

"Највише волимо да плачемо над својом судбином. Волимо изговоре, да увек неко други буде крив. (Што ми ми не изађемо на протест као Румуни, код Ердогана пада лира). А код Вучића не пада динар већ годинама. Код нас кад држава није крива за нешто, ви сте пропали. Држава мора да буде крива за све, морамо да будемо губитници", рекао је Вучић.

У том контексту упитао је колико песама имамо у којима се славе наши успеси - можда једну, две.

"Хоће ли ови што само држе придике да живе у Ђаковици"

Проблем је када неки говоре о КиМ, а ништа не знају, ама баш ништа...а морају да знају једну ствар: наши људи неће да живе у Кикинди, Пожаревцу, Врању ....сви иду у Београд, Нови Сад, или бели свет. А, ко од вас хоће да иде у Ђаковицу, осим што хоћете да ми држите придике ...Је л' има икога од вас? Нема никог, рекао је председник Србије говорећи о ставовима опозиције о Косову и Метохији.

"А, то је вековна српска земља, коју ћемо да чувамо још 5.000 година, а нема ниједног Србина који хоће тамо да оде", приметио је Вучић.

Како каже, опозиција је довела земљу до тога да је могуће и да неко позива да се забрани улазак председнику Репрублике Српске "у његову Србију".

"Имате кретене на опозиционој сцени, то је горе од кретена, који траже да се забрани улазак Додику да буде ухапшен. Да ли сте ви нормални, на којој планети живите", упитао је председник.

Како је додао, траже да се забрани Додику улазак, јер им је рекао истину у очи.

"А при томе вам није рекао да сте ви томе допринели", рекао је Вучић.

"Позив на моје хапшене књишки пример позива на пуч"

Шта је друго позив на хапшње председника државе него позив на војни пуч и крвопролиће, упитао је Вучић коментаришући питања новинара за "прозивке" појединих опозиционих представника због његових ставова о решењу косовског питања.

"Ово је директан, јавни позив на војни оуч и крвоплолиће, на убиство врховног команданта, на његово хапшење", рекао је Вучић, те поручио да је очекивао да неко на то реагује.

Не би, додао је, да се меша у посао државног тужиоца, посебно с обзиром да је у правосуђу, како је навео још много "одливака" и "испљувака" режима у којем је главна била Демократска странка.

"Али, очекивао сам да неко реагује, јер не постоји бољи пример да се реагује, али зашто тужиоци ћуте... као што су навикли да ћуте из времена Ђиласа и ДС, кад су ћутали на крађе... не знам... али покажите ми бољи књишки пример да је реч о покушају војног и државног пуча".

Како је рекао, мислио је раније кад је Драган Вучићевић, уредник Информера, помињао државни удар, да он претерује, али сада каже чини се да је то било тачно.

Коментаришући позиве опозиционих лидера на његово хапшње, Вучић је рекао и да није чудно да и овде, као и свуда у свету, постоје фашистичке странке.

"Али, то што тај бије жене, за то мора да одговара, а што позива официре да хапсе свог врховног команданта, да ме убију, нека причају шта хоће", поручио је Вучић. 

"Не постоји бојазан да ће СПС да изађе из владе"

Председник Вучић изјавио је да не сматра да ће СПС да изађе из Владе Србије, али и поручио да свако коме се нешто не свиђа може да иде, и прецизирао да се то односи и на неке из његове, али и из других партија.

"Само да се не седи на две столице", приметио је и додао да кад то каже мисли мање на СПС, него на неке друге људе и у партији коју води али и у неким другим партијама. 

Вучић је, одговарајући на питања новинара, рекао да, "познавајући СПС", они не би изашли из владе "низашта на свету", да би можда могли да промене партнере и то одмах чим би им се указала прилика, али и додао да то ипак каже у шали, мада је легитимна ствар да неко о томе размишља 

Како је рекао то је нормално и да свако може да мисли да му је боље са неким другим и да је и то у реду. . . али сматра да не постоји реална опасност од тога у овом тренутку. 

Навео је да је ствар у томе да је потребно да имате легитимитет и 126 посланика у парламенту. 

Поновио је да је свако слободан да иде, да нико не треба никога да задржава, и ако се неком не свиђа "довиђења".

Како је рекао, и свако из СНС је слободан да иде, и поручио: "Само немојте на две столице да седите". 

Вучић је рекао да то може да уради ко хоће и да оде а не да га користи за све што му треба, а онда му "забије нож у леђа". 

Навео је и да ту мање и мисли на СПС него на неке друге људе и у партији коју води али и у неким другим партијама.  

"Није проблем што неко оде на одмор, већ што ништа не ради"

Председник Србије одбацио је спекулације да је на одмору у Турској и поручио да ће када буде на летовању, послати фотографију својим критичарима, али да Србија тада неће бити у проблемима у каквима је била.

"Да сам отишао тајно на летовање у Турску... Неко ми је јутрос рекао да сам у Турској на мору, а случајно, никада нисам био у Турској на мору. Био сам у Истанбулу, Анкари, Есхишехиру", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара и додао да није проблем што неко оде на одмор, већ што ништа не ради.

Како каже, није разумео шта је смисао тих спекулација и ироничнио додао: "Можда им недостајем".

Додао је да нема проблем са нападима на њега, јер се, каже, народ не може преварити.

"Не живим за 25 милиона евра, већ да нешто добро урадим за грађане", рекао је Вучић алудирајући на Ђиласову имовину. Како је рекао, опозиција прича о понору, а сви еконосмки и социјални показатељи су бољи него у њихово време. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво