Михајловић: Заједништво важно у решавању питања КиМ

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић оценила је да је заједништво у решавању питања КиМ важно због будућности Србије и да само они којима није стало до Србије, већ само до власти и личног интереса, могу да нападају председника Републике због тога што се бави том темом.

"Где сте били свих ових година? У својим пословима и бусању у груди да је Косово Србија, а све сте урадили да Косово одвојите од Србије. Док сте били на власти, нисте имали храбрости ни за тешке политичке преговоре с косовским Албанцима, нити да изађете пред грађане Србије и кажете каква је ситуација данас на Косову и у остатку Србије", навела је Михајловићева.

Министарка је навела да они нису смели да кажу ни где ће Србија бити за 20 или 30 година, ако косовско питање будемо игнорисали због ситних политичких интереса, не марећи за последице по стабилност, по развој, по демографску обнову Србије.

Према њеним речима, данас, кад је Вучић као председник Србије коначно ту тему покренуо, кад се о томе разговара и у Србији, и са косовским Албанцима и са светом, требало би као друштво сви да саберемо снаге, ма колико били различити. 

"И ви из цркве, и ви из цивилног друштва, и ми који смо у Влади и на одговорним позицијама, и представници других политичких странака. Наша снага и воља је заједништво и то је оно што ће водити Србију и за 50 година", додала је она.

"Дали смо подршку Александру Вучићу јер је показао да уме да се хвата у коштац и решава тешке проблеме, за разлику од Ђиласа, Јеремића, Обрадовића и осталих који нуде повратак у прошлост. И данас, док се Вучић бави опстанком Србије, такви воде рачуна само о својим ситним политичким и личним интересима и нападима на њега покушавају да зауставе сваки развој и да казне грађане Србије што нису изабрали њих", рекла је Михајловићева.

Поптредседница Владе је поручила да свака кап мржње коју опозиција шаље представља корак уназад за Србију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво