Весић: Претње Вучићу схватити озбиљно

Претње убиством и војним пучем које је Александру Вучићу у име Ђиласа, Јеремића и Лутовца упутио фашиста Бошко Обрадовић треба схватити озбиљно, оцењује Горан Весић и указује да су се исти ти својевремено обрушили и на Зорана Ђинђића у нади да ће га покусшј да реши косовски проблем политички уништити.

"Јуче је фашиста Бошко Обрадовић у име својих коалиционих партнера Ђиласа, Јеремића и Лутовца позвао на војни пуч и убиство Александра Вучића", рекао је члан Председништва СНС-а Горан Весић за Танјуг.

Како истиче, њему је тај сценарио веома добро познат.

"Када је Зоран Ђинђић 2002. године тражио хитно решавање косовског питања јер је то било у интересу Србије, како не би неспремно дочекали тренутак када Приштина прогласи независност, како су државе које то подржавају планирале, исти овај несој на политичкој сцени, од лажних националиста и фашиста до левичара и анархиста, обрушио се на њега надајући се да ће га покушај да реши косовски проблем политички уништити", рекао је он.

И не само они, додаје Весић, већ су то радили и појединци из његове тадашње странке попут Бориса Тадића, који је политичку каријеру направио после Ђинђићеве смрти.

"Није тада никога од њих интересовала ни судбина Србије, ни косовских Срба, ни то да ли ће Тачи да победи већ само како да патриотска осећања наших људи у вези са Косовом и Метохијом искористе да се обрачунају са својим политичким противником", наводи Весић.

Шта се касније десило сви знамо, каже он, и истиче да је Србија данас у много тежој позицији него што је била 2002. године, а нашег народа на Косову и Метохији је мање.

Како каже, и тада су исти ови политичари који данас нападају Вучића викали у глас - само нека се ништа не дира, најбоље је да се све замрзне...

Резултат те њихове "политике" је да су они за ових 16 година све богатији, да су променили много функција а да је Срба на Косову и Метохији све мање као и да је Приштина прогласила независност коју су ти исти неспособни политичари, данас у опозицији, потврдили глупим обраћањем Међународном суду правде, констатује Весић.

"Зато претње убиством и војним пучем које је јуче Александру Вучићу у име Ђиласа, Јеремића и Лутовца упутио фашиста Обрадовић треба схватити озбиљно", закључио је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи