Координаторка Управљачког тима ЗСО враћена са Јариња

Косовска полиција није дозоволила координаторки Управљачког тима за ЗСО Винки Радосављевић да пређе административни прелаз Јариње и да настави пут ка Рашкој, где је имала састанак са расељеним Србима са КиМ.

Радосављевићевој је, како преноси ТВ Мост, албански представник Косовских полицијских снага забранио прелазак службеним аутомобилом и вратио је назад у Косовску Митровицу.

"На Јариње сам доšла око 12 часова колима, али ми је један члан КПС одмах пришао и издвојио из колоне возила. Иако сам имала и путни налог и овлашћење за аутомобил рекао је да не могу викендом да прелазим", рекла је Радосављевићева.

Навела је да јој је тражио да напише изјаву и рекао да ће случај да преда јавном тужиоцу, иако, како је истакла, никакав прекршај није направљен.

"Ишла сам на састанак у Рашку са људима који треба да се врате на Косово и Метохију и имала све потребне папире", рекла је Радосављевићева за ТВ Мост.

Уз напомену да је до сада више пута прелазила Јариње и да није имала сличне проблеме, да данашњу непријатност оценила је као очигледан притисак на њу, али и на остале чланове Управљачког тима за успостављање ЗСО.

У прилог томе наводи да је последњих месеци често наступала на свим медијима на Косову и Метохији, те верује да је то изазвало "нервозу код неких" због посла који треба да се заврши у вези са формирањем ЗСО.

Каже и да је о овом случају обавестила и заменика министра косовске полиције Милана Радојевића и упитала га да ли има право да нормално ради свој посао.

"Одазваћу се позиву јавног тужиоца али ћу сигурно да тужим полицајца који ми је забранио слободно кретање", закључила је Радосављевићева.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи