Куочи: Јачање односа Србије и НАТО-a од користи за регион

Командант мисије КФОР на Косову Салваторе Куочи изјавио је да је јачањање односа између НАТО-a и Србије од користи за Алијансу, Србију и читав регион.

Куочи је у интервјуу подгоричкој Побједи, рекао, кометаришући критике председника Србије Александра Вучића и других високих званичника Србије на одлуку Црне Горе да пошаље војнике у мисију КФОР, да се КФОР обично не бави политиком, преноси РТЦГ.

"Данас се суочавамо са заједничким безбедносним изазовима, и заједничка сарадња може донети стварне предности Србији, њеним грађанима и ширем региону", рекао је Куочи.

Куочи је, говорећи о Црној Гори која је прошле године постала чланица НАТО-a, рекао да имати НАТО чланицу са Западног Балкана, која се придружује КФОР-у, помаже повећању стабилности у региону.

"Црна Гора је била важан допринос евроатлантској безбедности као партнер НАТО-a. Данас, као пуноправни члан Алијансе, и даље је поуздан провајдер безбедности", указао је Куочи коментаришући одлуку Црне Горе да до краја године упути два припадника војске у ту мировну мисију.

број коментара 6 пошаљи коментар
(петак, 10. авг 2018, 23:55)
Fudbaler [нерегистровани]

KiM

Данас се суочавамо са заједничким безбедносним изазовима, и заједничка сарадња може донети стварне предности Србији, њеним грађанима и ширем региону.Србија никада неће ући у НАТО.

(петак, 10. авг 2018, 12:55)
Ђорђе [нерегистровани]

Куочи: Јачање односа Србије и НАТО-a од користи за регион

Командант снага КФОР на Косову, Салваторе Куочи је у праву. Сарадња са војно неутралном Србијом је добра. Само нека увек буде мир. Зато и КФОР постоји на Косову. То треба да је интерес свих. Да договор буде најважнији.

(петак, 10. авг 2018, 12:13)
anonymous [нерегистровани]

korist

Naravno da region ima koristi. U vasu korist ne sumnjamo. Ali imaju li koristi Srbi u Srbiji i van Srbije?

(петак, 10. авг 2018, 12:08)
anonymous [нерегистровани]

Pitanje

Kad će NATO da shvati da je Kosovo i Metohija teritorija Srbije koju je on okupirao i predao albancima?

(петак, 10. авг 2018, 11:51)
anonymous [нерегистровани]

Ne NATO

19 godina je proslo, ni da se izvinete Srbiji, ni da platite za stetu koju ste napravili, i sad zelite jacu saradnju, neka hvala vi nam okupirate deo teritorije a mi da saradjujemo sa vama? Na kraju ce Srbija uci u NATO pa da se spremamo za istocni front da krenemo na Rusiju... Nikad saradnja sa NATO-m ne znaci da trebamo ratovati protiv njih, ali ne treba ni da se ponizavamo da nas svako gurka kako hoce..

(петак, 10. авг 2018, 11:37)
anonymous [нерегистровани]

mala

Srbija ne zeli da udje u NATO, ali je uvek spremna da saradjuje sa njima.