Дачић и Ђурић са Братуом о ситуацији на КиМ

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је са шефом Мисије ОЕБС-а на Косову, амбасадором Јаном Братуом, о актуелној ситуацији на КиМ и питањима од значаја за активности Мисије. Са Братуом је разговарао и шеф Канцеларије за КиМ Марко Ђурић који је рекао да ни 1.938 дана од тренутка кад је у бриселском дијалогу постигнут договор, Приштина није урадила ништа на формирању Заједнице српских општина.

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је са шефом Мисије ОЕБС-а на Косову, амбасадором Јаном Братуом, о актуелној ситуацији на КиМ и питањима од значаја за активности Мисије.

Обострано је констатован значај деловања Мисије у складу са њеним мандатом и статусном неутралношћу..

Такође је констатована, како се наводи, и потреба доследног и систематског праћења поштовања људских права и заједница, као и јачање активности Мисије у том смеру.

И директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић је разговарао са Братуом. Србија ће још интензивније наставити да политички, економски, улагањем у инфраструктуру, образовање, здравство и у сваком другом смислу помаже српском народу на Косову и Метохији, истакао је Ђурић на састанку.

Са Братуом је разговарао и о неопходности поштовања и унапређења људских права Срба на Косову и Метохији.

Саговорници су разменили мишљења о актуелној политичко-безбедносној ситуацији на КиМ и сложили се да је потребно наставити решавање отворених питања дијалогом, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Ђурић је констатовао да ни 1.938 дана од тренутка кад је у бриселском дијалогу постигнут договор, Приштина није урадила ништа на формирању Заједнице српских општина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи