Косовском академику забрањен улазак у централну Србију

Члану Европске академије наука и уметности и бившем председнику косовске Академије наука и уметности Хивзију Исламију није дозвољен улазак у централну Србију, преносе приштински медији.

Како наводе, Ислами је у централну Србију покушао да уђе на административном прелазу Мучибаба.

Ислами је рођен у селу Летовица, у општини Бујановац.

Потпредседник косовске владе Енвер Хоџај оценио је да поступак српских власти као део "систематске репресије" над Албанцима који живе у Србији.

Косовско министарство спољних послова саопштило је да онемогућавање да Ислами посети породицу "оживљава тужна сећања на мрачну прошлост политике Србије и јача убеђење да нема политичке воље за спровођење споразума постигнутих између две државе у Бриселу и за потпуну нормализацију односа две земље".

"Та забрана је у супротности са свим људским вредностима и представља озбиљно нарушавање слободе кретања, као основног европског принципа", закључило је косовско министарство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво