Коха диторе прекида односе са Тачијем

Због оптужби Хашима Тачија да Коха диторе заступа интересе председника Србије Александра Вучића, тај лист је на првој страни објавио да прекида све контакте са косовским председником.

На питање новинара Коха дитореа како би реаговао када би председник Србије користио идентичне аргументе за север Косова, какве Тачи наводи када говори о прикључењу Косову "Прешевске долине", Хашим Тачи је одговорио: "Не говорим у име Вучића, као ви и ваш медиј".

Коха диторе је саопштила да прекида сваку званичну комуникацију са Тачијем и његовим кабинетом, док не повуче изговорено и јавно се извини због тврдње да лист "говори у име Вучића".

Наводи се да ће лист извештавати са догађаја чији је Тачи учесник када закључи да је то у интересу јавности и истине, али да неће објављивати интервјуе, коментаре и изјаве другим медијима, све док не повуче речи изговорене о Коха диторе.

И Удружење новинара Косова је критиковало Тачија, уз оцену да његова изјава представља угрожавање професионалног интегритета репортера и медија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво