Вучић: Ја сам за разграничење са Албанцима

Залажем се за разграничење са Албанцима, поручује председник Србије Александар Вучић. Решење за Косово и Метохију, ако га буде, мора да буде свеобухватно, а не једноставно нити упрошћено, како неки замишљају, истакао је Вучић.

"Ја се свакако залажем и то не кријем, и то је политика коју представљам, а да ли ће она добити подршку народа или не, али ја се залажем за разграничење са Албанцима", рекао је Вучић новинарима у Шиду, где је посетио фабрику за прераду меса.

"Да имамо територију за коју се не зна ко је како третира и шта коме припада – то је увек извор потенцијалних сукоба и проблема", објаснио је председник Србије.

Да ли ћемо успети у разграничењу не зависи од нас, каже председник и примећује: "За танго је потребно двоје".

Решење за Косово и Метохију, ако га буде, истакао је, мора да буде свеобухватно, а не једноставно, нити упрошћено, како неки замишљају.

Рекао је да, за разлику од Хашима Тачија и Рамуша Харадинаја и појединих западних представника, и оних у домаћој јавности који све знају, "а нису ниједном разговарали нити присуствовали било каквим разговорима", не жели да износи неке ствари, јер би тиме рушио нашу позицију.

"Нисам неодговоран и нећу да излазим са 'величанственим патриотским изјавама'", рекао је Вучић и додао да зна свој посао и да га ради у најбољем интересу Србије.

Вучић је рекао да ће недвосмислено рећи шта мисли када се буде близу неког опипљивог решења.

"То мора да буде свеобухватан план који се тиче много тога, и не једноставан или упрошћен како неки замишљају", рекао је и нагласио да не може да говори о чему преговара са косовским Албанцима, јер би тако отворио карте Србије у преговорима. 

Вучић је поручио и да никаквих избора, нити референдума неће бити 4. новембра, како то прогнозирају појединци из опозиције. 

Број коментара 71

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво