Стејт департмент: Београд и Приштина да покажу флексибилност

Београд и Приштина морају да дођу до споразума који је применљив, одржив и не ствара нестабилност ни у једној од земаља или у региону, став је Стејт департмента, који је радију "Глас Америке" пренео неименовани портпарол. 

"То ће тражити далековидост и флексибилност са обе стране", истакао је портпарол Стејт департмента за Глас Америке на албанском језику.

Додаје да је "политика те администрације стабилна и да суштина споразума о нормализацији односа између Београда и Приштине треба да дође од самих страна.

"Ми ћемо наставити да подржавамо обе стране и ЕУ као посредника. Косово и Србија морају да дођу до споразума који је применљив, одржив и не ствара нестабилност ни у једној од земаља или у региону. То ће тражити далековидост и флексибилност са обе стране. Ми охрабрујемо стране да преузуму на себе одговорност за цео процес, да зауставе негативну реторику и да раде заједно на конструктиван начин", наводи се у изјави.

Последњих неколико дана помињу се, наводи Глас Америке, идеје са обе стране о територијалној подели Косова, размени територија или "кориговању граница" у оквиру процеса нормализације односа између Београда и Приштине. 

Како се наводи, очекује се да ће се у септембру наставити преговори који би требало да доведу до свеобухватног правно-обавезујућег споразума за нормализацију односа између Београда и Приштине.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи