Представници Савеза за Србију разговарали са Ужичанима

Представници Савеза за Србију вечерас су у разговору са грађанима Ужица истакли да су међу главним тачкама програма будуће политичке организације борба против криминала, противљење чланству Косова у УН, стварање услова за фер изборе, нова економска политика, запошљавање младих и борба против сиромаштва, наводи се у саопштењу које је проследила Народна странка.

Домаћин скупа и председник Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић рекао је, како се наводи у саопштењу, да је за слободне и фер изборе неопходно да престану притисци на бираче и да свим политичким странкама буде омогућен равноправан приступ медијима.

Истакао је да ће Савез бојкотовати изборе ако ти услови не буду остварени, па "нека Вучић са Чедом, Чанком и радикалима доказује свету како је победио у трци у којој је сам учествовао".

Председник Народне странке Вук Јеремић рекао је да је Савез питање односа према Косову и Метохији поставио као једно од најважнијих тачака окупљања опозиције и додао да се мора учинити све да Вучић "не почини велеиздају потписивањем споразума којим би биле прецртане границе Србије", уз оцену да то не би било последње прецртавање граница.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац навео је да ће спровођење 30 тачака програма Савеза створити услове за останак младих у Србији, јер програм подразумева стварање правне државе, подршку младим брачним паровима, образовању и младим талентима, пишеу саопштењу.

Председник Левице Србије Борко Стефановић је, упитан о новој економској политици Савеза, одговорио да ће се она заснивати на већим јавним инвестицијама, подршци домаћим предузетницима и елиминисању партократије из јавног сектора.

Чланица Председништва Двери Гордана Маринковић Савић рекла је да су најважнији задаци Савеза за Србију промена садашње погубне власти и потом спровођење програма од 30 тачака, од којих је издвојила борбу против сиромаштва, породичну политику и стварање услова да се млади запосле и остану у Србији.

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић је, упитан какву корист грађани имају од тога што о њиховом новцу одлучују политичари, рекао да је дошло време да се у Србији одлучи да ли ће се за све питати и о свему одлучивати један човек или "милиони људи, односно сви ми".

Лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић рекао је да се Савез за Србију ствара као брана даљем пропадању Србије и да ће најбољи људи решавати проблеме корупције, криминала, куповину диплома, а моћи ће и да се посвете банкама које "гуле кожу грађанима".

Представник Удружених синдиката Србије "Слога" Владимир Радосављевић је позвао раднике да се "опамете и узму ствар у своје руке", јер се свакоме може догодити да прође као радници "Азотаре", који су једног месеца примали плату 70.000 динара, а следећег се нашли на улици, јер је увознички лоби има интерес да затвори фабрику, закључено је у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво