Ружић: Одлуку о промени имена школе доноси Министарство

Национални савети националних мањина имају овлашћења да прогласе одређену школу установом од посебног значаја, али коначну одлуку о евентуалној промени назива школа доноси школски одбор, односно Министарство просвете, изјавио је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

Поводом захтева Бошњачког националног већа Сулејамана Угљанина да се промене називи школа у Новом Пазару, Тутину и Пријепољу, Ружић за Танјуг каже да национални савети могу да прогласе одређену школу установом од посебног значаја за своју заједницу али, објашњава, једино и искључиво могу да предлог за промену имена упуте школској управи и то уз валидну аргументацију.

"Такође, о самом предлогу једино је властан да одлучи школски одбор, односно Министарство просвете", наводи Ружић.

Нагласио је да је у овом случају, а који је иницирао Угљанин, изгледа да је очигледа потреба да "таквим покушајем инструментализације националног савета бошњачке националне мањине у политичке сврхе" он жели да постигне одређене политичке поене.

"Његове политичке осцилације у бављењу друштвеним радом су увек биле рефлексија позиције у власти или опозицији на којима се налази, тако да би било много мудрије да сачека оцену свог рада за бошњачку националну мањину, коју ће од својих сународника свакако добити 7. новембра", поручио је Ружић.

Угљанину је поручио и да о сепаратизму може само да сања, али да је некоректно да манипулише грађанима Србије које наводно представља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи