Полемика Весића и Ђиласа о ПКБ-у

Горан Весић је рекао да је Драган Ђилас "док је владао ПКБ-ом" отео 55 милиона евра новца који припада грађанима и поклонио га свом менаџменту. Ђилас је негирао Весићеву изјаву, тврдећи да је држава ПКБ-у отписала део обавеза у вредности од око 30 милиона евра.

Шеф одборничке групе "Заједно за Србију" у Скупштини Београда Драган Ђилас критиковао је одлуку о продаји ПКБ-а, који, наводи, држава намерава да прода за 100 милиона евра.

Коментаришући Ђиласове наводе, члан Председништва СНС-а Горан Весић је рекао да разуме реакцију шефа одборничке групе "Савез за Србију" и да разуме "да је бесан, јер му је измакао главни плен" који је требало да узме док је био на власти заједно са својим пријатељима тајкунима.

"Ђилас је увек љут када не може да заради а када не може да заради на рачун државе и грађана тада је бесан баш као данас", нагласио је Весић додајући да се најбоље види на примеру ПКБ-а како Ђилас прави паре на рачун грађана.

"У периоду од 2011. до 2013. године док је Ђилас владао ПКБ-ом његовом менаџменту који је дошао из фирме његовог најбољег пријатеља тајкуна држава је опростила 6,7 милијарди динара или преко 55 милиона евра обавеза!? Тако је Ђилас отео 55 милиона евра новца који припада грађанима и поклонио га свом менаџменту који је доведен из тајкунске фирме да би се тај исти менаџмент задужио код банака и лизинг кућа за додатних 12 милиона евра", навео је Весић.

Члан Председништва СНС-а је додао да је Ђилас, како би наградио своје "менаджере" за овај велики успех, пред смену са места градоначелника донео одлуку да овим директорима исплати бонусе вредне више десетина хиљада евра по особи.

Ту одлуку је, како подсећа, Привремени орган поништио.

"За разлику од Ђиласа од 2013. године зараде запослених се исплаћују редовно и не дугује се држави за радни стаж", подсећа Весић у саопштењу поводом тврдње Ђиласа да се ПКБ продаје по дупло мањој цени од оне којој је то предузеће нуђено на продају 2013. године.

"ПКБ је класичан пример да нема тих народних пара које Ђилас неће да потроши како себи не би обезбедио корист. Очекивао је да постане власник ПКБ а да је тако потврђује и чињеница да сада, пошто је изгубио власт и ПКБ, купује земљу у околини Београда", сматра члан Председништва СНС-а.

Ђилас одговара Весићу

Ђилас је затим негирао Весићеву изјаву. Тврди да је држава ПКБ-у отписала део обавеза у вредности од око 30 милиона евра.

Он, такође, тврди да је ПКБ за време његовог мандата преузет са више од 80 милиона евра дуга, рачунима за струју који нису плаћани 14 година, као и неплаћеним порезима и доприносима на плате и без иједне инвестиције у развој у претходних 25 година.

Он каже да су тада раскинути неповољни уговори са "Имлеком" за откуп млека и "МК Комерцом" за шећерну репу, да су изграђене две нове најсавременије фарме крава и очишћен велики број канала.

Говорећи о свом имовинском стању, који, како каже, заменик градоначелника Горан Весић стално помиње, Ђилас истиче да је тачно да је 2007. пријавио аутомобил, уштеђевину и кућу која се водила на његову супругу.

У истој тој пријави, каже Ђилас, наведено је да је он био сувласник компаније "Мултиком – Дајрект Медија", чији је годишњи промет, како наводи, био 95 милиона евра.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво