Владика Теодосије: Срби треба да остану на Косову и Метохији

Епископ рашко-призренски Теодосије поручио је на молебану за Косово и Метохију у манастиру Грачаница да Срби треба да остану на том простору без обзира какву одлуку "моћници овог света" буду донели.

"Како год буде и како год моћници овога света буду одлучили треба да останемо и опстанемо на своме, чинећи све што је до нас како би нам било боље", рекао је Теодосије.

Како преноси КоССев, Теодосије је изразио жаљење што Срби продају своју имовину.

"Ту нема ни благослова ни среће, ни наде. Покажимо да имамо снаге, да живимо у миру са свима око нас и да нећемо да прихватимо да нас нико премешта тамо-амо као да смо странци у својој кући", саветовао је епископ рашко-прозренски.

Владика је напоменуо да су кроз историју Срби на Косову губили када год су "поверење у Бога заменили поверењем у човека".

Додао је да се сећа деведесетих година када су се многи поуздали у једног човека мислећи да ће им он помоћи.

Нажалост, то се показало као велика заблуда, јер управо што његовом самоувереношћу и гордошћу, што светском неправдом, наш народ у великој мери натеран у изгнанство, закључио је Теодосије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво