ЛДП: Јовановић у региону разговара о Коалицији за мир

Председник ЛДП-а Чедомир Јовановић у последње време није активан у раду партије и скупштинским заседањима, јер жели да тако пошаље поруку да политички живот не може више бити исти као што је био до сада, нити се политичко организовање може пресликавати по моделима на којима су партије направљене у прошлости, саопштено је из те странке.

Јовановић је, кажу у ЛДП-у, разумео потребу партије да има активне посланике у парламенту, па је тако понудио свој мандат првом следећем на посланичкој листи, Кенану Хајдаревићу, а он је тај предлог одбио.

Истичу да Јовановић будућност види у личном посвећивању решавању најважнијих питања за ову земљу, које пре свега подразумева решење косовског питања и оно, кажу, превазилази партијске поделе и тражи договор целог друштва и грађана.

Сматра да ће поред решавања косовског проблема, будућност региона одређивати резултат референдума у Македонији, који оставља простор да све земље Балкана буду брже интегрисане у Европску унију и НАТО.

Питање БиХ и договор људи који тамо живе о сопственој перспективи наредни је корак који тражи ангажовање свих оних који разумеју колико руски утицај, кроз питање Косова и нерешених односа у БиХ, и даље кочи Србију на путу бившег савезништва са државама Западне Европе, додаје се у саопштењу.

Поручују да је због тога важна Коалиција за мир коју, наводе, Јовановић настоји да окупи и најављују да ће због тога председник ЛДП-а ускоро посетити и Скопље.

"Оно што је једино важно за државе у окружењу је трајни мир, и то је нешто што и Србија тражи, у промењеним политичким односима који су нужни", наводи се у саопштењу.

Истичу да је Коалиција за мир Јовановићев одговор на политички живот, без жеље да од тога прави предизборни пројекат.

У ЛДП-у закључују да грађани нису од 2014. године разумели шта та странка ради, те да ће од септембра бити прилика да се о томе разговара уз другачији приступ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи