У септембру оснивачка скупштина Савеза за Србију

Председник Левице Србије Борко Стефановић најављује да ће почетком септембра бити одржана оснивачка скупштину када би требало да се потпише споразум о формирању Савеза за Србију. Тридесет тачака програма овог савеза су "јасан пут за промене на боље у Србији и заустављање пропадања", рекао је Стафновић у интервјуу "Фонету".

Стефановић предвиђа да ће тиме политичка активност Савеза за Србију добити додатну динамику и за август најављује разговор представника чланица са грађанима широм Србије, чије су досадашње реакције одличне, а "сале пуне".

Говорећи о влади коју би овај савез формирао, Стефановић објашњава да би она била прелазна са нестраначком личношћу као премијером и да у њој не би било никог од страначких лидера, већ само стручњака.

Њен задатак је да у времену од годину дана припреми основе како би се одржали нормални, слободни избори, истиче Стефановић, који сматра да такви услови сада не постоје.

Према његовим речима, Савез није ДОС, "више је од коалиције, а мање од јединствене партије", јер чланице у неким деловима имају потпуно различите програме, али су у неким невероватно сличне.

Стефановић види "максимална поклапања" у залагању за социјалну државу и једнакост, за слободне медије и судство, за борбу против криминала и фер и слободне изборе.

"Направили смо заједнички програм, ово није савез који се бори за рушење једног човека", напоменуо је Стефановић и позвао да се оставе по страни програмске и идеолошке разлике, које "постоје и неће нестати".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво