Ђурић: Заштитићемо "Трепчу", "Газиводе" и "Валач"

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић честитао је рударима на КиМ, руководству и свим запосленима у Рударско-металуршко-хемијском комбинату "Трепча", као и свим рударима у осталим деловима Србије, Дан рудара и истакао да овогодишње обележавање долази у тренутку када као држава и као народ пролазимо кроз тешке и судбоносне дане.

Марко Ђурић је поводом Дана рудара поручио да ће Србија заштитити и "Трепчу" и хидроелектрану "Газиводе" и трафостаницу "Валач".

"Сведоци смо константних изазова и претњи који се, између осталог, односе и на енергетски систем на Косову и Метохији. Председник Србије је неколико пута нагласио да постоје јасне црвене линије када се ради о 'Трепчи' и енергетици на Косову и Метохији. Зато желим и овога пута да поручим да ће Република Србија заштитити и 'Трепчу' и хидроелектрану 'Газиводе' и трафостаницу 'Валач', у то не треба нико да сумња. Јер, онај ко дира у 'Трепчу' руши темеље егзистенције српског народа на Косову и Метохији, а то ћемо наставити да чувамо", поручио је Ђурић, саопштено је из Канцеларије.

Додаје да је "Трепча" већ деценијама, у разним државним системима и историјским превирањима, темељни ослонац енергетског, економског и укупног развоја и напретка наше јужне покрајине.

"Она је и незаобилазна претпоставка у свим савременим стратешким плановима даљег ширења енергетског сектора и модерног развоја Косова и Метохије", истакао је Ђурић.

Поручио је да ће се радити на обезбеђивању бољих услова за рударе.

"Изражавајући дубоко поштовање и захвалност за тежак рударски посао, уверавам вас још једном да смо одлучни да чувамо и вреднујемо своја природна богатства и да ћемо предано радити да рударима на КиМ осигурамо боље услове рада, веће зараде и пристојан животни стандард за њих и њихове породице", навео је Ђурић уз традиционални рударски поздравом "Срећно".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво