Вучић са патријархом Иринејом о Космету

Председник Александар Вучић састао се са патријархом Иринејом у Патријаршији. Вучић је новинарима рекао да је патријарху отворено изнео све што мисли о Космету.

Александар Вучић је рекао да је са патријархом Иринејем разговарао о кључним питањима – о положају српског народа на КиМ, у Републици Српској, БиХ, Црној Гори и Хрватској.

"Упознао сам патријарха са разговорима у Бриселу и са садржајем тих разговора", рекао је Вучић новинарима након састанка.

Говорили су, како је рекао председник, и о демографији и катастрофалним демографским кретањима и о неопходности предузимања даљих одговорних мера за опстанак српског народа и српске нације.

"Рекао сам патријарху отворено све што мислим о КиМ, о свим другим важним питањима, задовољан сам што ме је саслушао и ја сам чуо шта он мисли и шта мисли српска црква", навео је председник.

Председник Вучић је пре састанка са патријархом председавао седницом Савета за националну безбедност.

Савет је, како је пренето новинарима после седнице, био приморан да разговара данас о безбедности Срба на КиМ, уместо о неспровођењу Бриселског споразума, иако је 1930. дан како, на пример, Приштина није испунила договор о Заједници српских општина.

То је последица чињенице, према ономе што је речено после Савета, да су поједини политичари, као и црквени великодостојници, дезинформацијама о наводном планираном сценарију и намерном изазивању инцидената створили атмосферу небезбедности за Србе на КиМ, али и ослабили позицију Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво