Српска листа: Владика Теодосије се "каменом бацио" на Вучића

Српска листа саопштила је да се њени представници нису "бацили каменом на владику Теодосија", него да се он "бацио каменом на Александра Вучића", који је, како наводе, и као председник владе, и као председник државе и лично више урадио за цркве и манастире на Косову и Метохији и епархију Рашко-призренску него било који политичар или представник Срба.

"Нити је владика једном пре него што се бацио каменом на Вучића, својим невешто прикривеним нападима против политике сопствене државе, макар покушао да са нама о овим питањима и искушењима за цео народ разговара", наводи Српска листа у саопштењу.

Кажу да је њима сада потпуно јасно и са киме, на жалост, јесте. Као што нам је сада потпуно јасно и зашто сте прећутали шта смо све, борећи се да зауставимо изградњу пута поред манастира Дечани, урадили", истиче Српска листа.

Игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић, написао је претходно на свом Фејсбук профилу да су представници Српске листе "потрчали да баце камен на владику Теодосија који носи крст са својим народом".

Он је изнео тврдњу и да они нису помогли Дечанима око проблема са путем нити су се интересовали.

Посланик Српске листе Игор Симић реаговао је на овај коментар и написао на друштвеној мрежи да је Српска листа инсистирала код свих међународних представника да се градња заустави, као и код надлеžних министарстава, али и јавно осудила ове активности.

Иначе, у четвртак је у манастиру Високи Децани боравило неколико представника амбасада у Приштини, како би се упознали са забринутошћу свештенства и проблемима које тај српски манастир има због градње пута Дечани-Плав.

Раније је и Српска листа путем саопштења "осудила противзакониту градњу унутар заштићене зоне око манастира Високих Дечана", наводећи да тиме косовска влада спроводи "отворено институционално насиље над имовином Српске православне цркве".

Епископ рашко-призренски Теодосије недавно је у отвореном писму оценио да би подела која се помиње у вези решења Косова и Метохије, као и свака друга размена територија у историји, довела до масовног исељавања Срба с југа КиМ и страдања вековима старе духовне и културне баштине нашег народа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи