Милош Јовановић: Вучић тешко увредио српски народ

Председник ДСС Милош Јовановић тврди да је председник Србије Александар Вучић "тешко увредио, не само своје политичке неистомишљенике, већ и већину родољубивог српског народа", изјавом загребачком "Глобусу" да "сви Срби знају да је Косово изгубљено" и да његови политички опоненти "или лоше желе Србији или су будале".

У саопштењу Јовановић указује на то да Вучић "није искористио да говори о односима Србије и Хрватске, бројним међусобно нерешеним питањима и о хрватској све изричитијој антисрпској усташоидној политици".

Према оцени Јовановића, "Косово и Метохија нису изгубљени све док нека власт, спремна на издају државних и националних интереса, то не прихвати међународним споразумом".

Сматра да је Вучић погазио председичку заклетву, Устав Србије и Резолуцију 1244 Савета безбедности Уједињених нација (УН), што назива "срамотним".

"Безочно убеђује српски народ да је Косово изгубљено и да мора да му се призна независност, путем прихватања чланства у УН", закључује Јовановић.

Претходно је ДСС критиковао председника Србије Александра Вучића због изјаве да у "Резолуцији 1244 Савета безбедности УН не пише нигде Србија, већ СРЈ", наводећи да је то први пут да неки државни званичник Републике Србије релативизује значај Резолуције.

број коментара 0 Пошаљи коментар