Ракић: Вучић има подршку Срба са КиМ

Председник Српске листе Горан Ракић рекао је за РТС да су представници Срба са КиМ данас разговарали са председником Вучићем о политичко-безбедносној ситуацији и да их радује то што ће се до решења за КиМ доћи компромисом уз консултације са српским народом.

Ракић је, гостујући у Дневнику РТС-а, навео да се до компромисног решења може доћи само уз консултације са државом. Додао је да су представници Срба пренели поруку Вучићу да има њихову подршку.

"Радује нас што неће бити изнет ниједан став који се тиче одрживог решења и бољег живота, без консултација са нама", навео је Ракић и замолио све да пусте српски народ да сам одлучује о судбини своје деце.

Истакао је да су Срби на КиМ узнемирени због ћутања међународне заједнице на инциденте као што је отмица Марка Ђурића, када су специјалне јединице упале на север Космета иако то не смеју.

"Сведоци сте до чега је то довело", рекао је Ракић.

Истакао је и да их је председник Вучић упознао са током бриселског дијалога и да Срби осећају забринутост за даљу ситуацију.

"Доста нам је политике ранијих времена када Срби нису имали саговорника у Београду", рекао је Ракић поручујући да је то довело до тога да смо сада у тежој ситуацији него што смо били.

Рекао је да је председник Вучић добио отворено писмо у којем се каже да су наводно подела и разграничење лоша решења, а да сви ти људи који пишу писма имају и косовске и српске личне карте, а "не би га чудило" и личне карте неких земаља које су биле спонзори косовске независности.

Како каже, моли их да оставе Србе да живе доле са својим породицама, и да заједно са председником Вучићем и државом одлуче о својим животима.

Осврнуо се и на то што "Вучића називају издајником" и такође на то што га у вестима из Приштине називају "сотоном и ђаволом", истичући да су председник Вучић и Влада Србије добили подршку око 80 одсто Срба на КиМ.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво