Вучић: Страни инвеститори не треба да брину због претњи опозиције

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да страни инвеститори не треба да се плаше било каквих изјава опозиционих политичара који "најављују да ће их отерaти када дођу на власт", јер се, наводи, то никада неће десити – "зато што народ за њих не гласа и не могу победити на изборима".

"Не треба да се плаше, никада неће доћи на власт", рекао је Александар Вучић новинарима у Прељини одговарајући на питања у вези са наводима Саше Јанковића у ауторском тексту у Данасу.

Лидер ПСГ-а Саша Јанковић је навео да се противи фаворизовању страних инвестиција и да сматра да су најбољи мотиватор за економска улагања – демократска, правна држава и ефикасно, независно судство. 

Вучић је рекао да је потребно да се добију гласови грађана, да би се дошло на власт.

Како је рекао, 15, 16 одсто гласова на изборима није довољно да се формира власт, а страни инвеститори управо долазе у Србију због стабилности и конинуитета, што је, оценио је, од кључног значаја.

Додао је да нема више чувених "комбинација", као што је раније било да се, када се дође на власт, узимају кредити од банака које после држава покрива, нити нешто томе слично и поновио да не види никакву опасност за стране инвеститоре.

"Многи су имали шансе да нешто ураде, а нису ништа"

Говорећи о Косову, председник Србије је рекао да његови критичари желе да данас буду сигурнији, и додао: "А шта кога брига да ли ћемо имати будућност, деце".

"Боље да немамо ништа, него да имамо нешто" – тако, каже, мисле његови критичари.

Оценио је да су многи пре њега имали много веће шансе да нешто ураде, а нису ништа.

Истакао је да постоји унутрашњи дијалог и да је и писмо владике Теодосија део тога.

"Сви они који су до јуче викали како треба да се реши косовски чвор, схватили су да сада то не мора да се учини јер је то најбоља прилика да се скине политичка глава Александру Вучићу. Нека се томе радују Шолак, Ђилас и други, који су уништавали фабрике и само себи џепове пунили. Зовите Славишу Ристића који је претио Ђинђићевим сценариом, који је рекао да то није претња, већ за наук", подвукао је он рекавши "нека народ изабере њих".

Вучић је нагласио да ће имати довољно храбрости, макар остао једини у Србији, и да свима у лице покаже какви су преваранти, лажови, као и шта му је послао шеф једне обавештајне службе, за којег зна да не мисли добро Србији, исти текст који они нуде.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 25. јул 2018, 17:29) - anonymous [нерегистровани]

Strasni su

Zna se da je jedino što opozicija ume i zna da preti i vređa sve koji se potrude da poprave stanje u Srbiji.

(среда, 25. јул 2018, 14:18) - Toma [нерегистровани]

Hrabar

Hrabar je nas predesdniik kad je resio da nam skine sa grbace taj problem Kosova ,a ovi drugi ga uzalud napdaju