Вулин у Пекингу: Војска Србије хвата корак са светом

Изасланик председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије министар одбране Александар Вулин започео је званичну посету Кини. Првог дана посетио је две кинеске компаније наменске индустрије, "AVIC" и "CAТIC", које се баве развојем и производњом авиона, хеликоптера, беспилотних летелица и ПВО система.

Александар Вулин је обишао две фабрике које се баве производњом и развојем авиона, хеликоптера, беспилотних летелица и ПВО система.

Данас сам овде да бих видео шта кинески партнери производе, шта могу да нам понуде. На првом месту смо заинтересовани за освајање технологија којим бисмо и ми били у стању да производимо различите системе, а онда наравно и за одређене готове борбене системе који и те како могу да значе нашој војсци. За Војску Србије јако је важно да ухватимо корак са светом, изјавио је министар Вулин. 

Према њеним речима, Војска Србије дуги низ година није обнављана.

"Слободно можемо рећи да неких тридесетак година нисмо обнављали војску и да смо технолошки заостајали за светом. И сада, од 2012. године када је Александар Вучић постао министар одбране, па до данас, покушавамо убрзано да надокнадимо тај заиста велики заостатак - све оно што смо запустили некада зато што није било новца, а некада плански и намерно у циљу уништавања наше војске. Та времена су прошла", рекао је Вулин.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи