"Кипар поздравља напредак Србије на путу ка ЕУ"

Председник парламента Кипра Деметрис Силурис изјавио је да Кипар поздравља напредак који је Србија забележила у процесу европских интеграција и изразио уверење да ће интензивирањем темпа реформи наша земља постати део Европске уније.

Деметрис Силурис је на Посебној седници Скупштине Србије рекао да за Кипар прикључење Србије ЕУ представља предуслов за учвршћивање стабилности на Балкану која је повезана са безбедношћу у читавој Европи.

"Такав став подржавамо у институцијама Европске уније и у том контексту увек ћете имати искреног и несебичног амбасадора који верује да будућост Србије не може бити другачија него европска", рекао је Силурис у парламенту.

Поручио је да ће Кипар бити на располагању када је реч о усаглашавању Србије са европским тековинама.

"Знамо да овај прединтеграциони период представља мукотрпан процес, али узимајући у обзир значајан напредак уверен сам да ће поносан народ и руководство Србије врло брзо интензивирањем темпа реформи ваша земља постати део ЕУ", подвукао је Силурис.

Према његовим речима, Србија може да се ослони на Кипар и по питању територијалног интегритета и суверенитета, јер та земља не признаје једнострану проглашену независност Косова.

"Основ за решавање питања КиМ представља Резолуција 1244 из 1999. године. Док је ова резолуција на снази и у одсуству постизања обостраног прихватљивог решења по питању статуса те територије једнострано проглашене независности Косова остаје незаконито", поручио је Силурис.

Каже да за њега обраћање у српском парламенту представља посебну част и привилегију и да његов долазак представља остварење жеље да на сваки начин допринесе јачање изузетних и братских односа који сежу у доба Југославије и Покрета несврстаних.

"Са Србијом делимо дубоко укорењене историјске, културне и верске везе које су додатно ојачане нашом заједничком посвећеношћу и принципима демократије правде и мира", закључио је Силурис.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво