Билатерални састанци Дачића на маргинама самита у Мексику

На маргинама 13. скупа на врху Пацифичке алијансе, који се одржава у Мексику, први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић имао је радни састанак са министром спољних послова Чилеа Робертом Ампуером Еспиносом. На одвојеном састанку Дачић је разговарао и са шефом перуанске дипломатије Нестором Пополисио Бардалесом.

У садржајном и пријатељском разговору, Ивица Дачић и Роберто Ампуеро Еспиноса дали су позитивну оцену тренутне билатералне сарадње и сагласили су се да је потенцијал за њихов даљи развој, пре свега на пољу привредне сарадње, веома велики. 

Шеф српске дипломатије захвалио је саговорнику на принципијелној позицији Чилеа у поштовању принципа територијалног интегритета и међународног права, као и на истрајном и чврстом становишту непризнавања једнострано проглашене независности Косова. 

Двојица министара разменили су мишљења и ставове о најважнијим спољнополитичким изазовима са којима се обе државе сучељавају, као и о значају и бенефитима придруженог чланства Србије Пацифичкој алијанси – регионалне платформе пре свега окренуте унапређењу привредне сарадње.

Министар Дачић је у циљу даљег унапређења пријатељских веза позвао чилеанског колегу да посети Србију.

Дачић са шефом дипломатије Перуа

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић, на маргинама 13. самита Пацифичке алијансе, састао се и са шефом перуанске дипломатије Нестором Пополисио Бардалесом.

У садржајном разговору, двојица министара заједнички су констатовали неопходност рада на јачању билатералних веза у свим областима од заједничког интереса, саопштило је Министарство спољних послова.

Сагласили су се да веома добра сарадња између Србије и Перуа у прошлости, потврђује и постојање потенцијала за развој билатералне сарадње.

Шеф српске дипломатије упознао је саговорника и са процесом реформи које спроводи Влада Републике Србије.

Министри Дачић и Бордалес разменили су мишљења и о најважнијим спољнополитичким темама, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво