Ђурић: Тешкоће са КиМ последица промашаја бивше власти

Тешкоће са којима се данас Београд суочава како би повратио бар део изгубљеног утицаја на Косову и Метохији, јесу директна последица политичких и дипломатских промашаја власти у којој су били Тадић, Јеремић и Ђилас, оценио је потпредседник ГО СНС-а Марко Ђурић.

Чињеница да Приштина данас годишњицу објављивања саветодавног мишљења Међународног суда правде о легалности једностраног проглашења независности Косова обележава као датум своје "међународне победе", најречитије сведочи колико је за Србију била погубна глупост и лакомисленост Тадића, Јеремића, Ђиласа и осталих који су то мишљење затражили у време док су били на челу државе, навео је Ђурић.

Данас ти исти, саопштио је функционер СНС-а, глуме српске родољубе и дозвољавају себи да на најподмуклије начине критикују постигнућа ове владе у борби за заштиту државних и националних интереса на Косову и Метохији.

"То Тадића и Јеремића не чини само бесплодним кибицерима, већ директним спонзорима једнострано проглашене косовске независности и најмање што морају да ураде, уколико имају имало политичког кредибилитета и поштења, јесте да признају колику су штету нанели својој земљи", навео је Ђурић.

Тешкоће са којима се данас Београд суочава како би повратио бар део изгубљеног утицаја на Косову и Метохији, према оцени функционера СНС-а, јесу директна последица политичких и дипломатских промашаја власти чије су перјанице Тадић, Јеремић и Ђилас били и зато последњи који имају право да икога за било шта критикује јесу управо они.

Тадић је раније данас, поред осталог, саопштио да саветодавно, необавезујуће мишљење МСП не може бити "восак на коверти независности" КиМ, поготово што је избегао да одговори на постављено питање, и упитао како то да постоје земље које и након тог мишљења нису признале независност Косова.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво