Брнабићева сутра затвара Њујоршку берзу

Традиционалним ударцем у звоно, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, затвориће сутра Њујоршку берзу.

Након тога Ана Брнабић ће се састати са Стејси Канингхам, председницом Њујоршке берзе (New York Stock Exchange), саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Канингхамова је у мају ове године, постављена на чело као прва жена, председница Њујоршке берзе, још од њеног оснивања пре 226 година.

На Њујоршкој берзи сваког дана, још од краја 19. века, звоном означавају почетак и крај рада берзе. Звоно као сигнал за отварање и затварање берзе уведено је 1903. године.

Њујоршка берза је 1995. године увела традицију редовног позивања високих званица који имају част да означе почетак и крај рада берзе, ударцем у звоно – политичара, познатих личности, бизнисмена, као и представника међународних организација и грађани.

Последњи који су имали част да затворе Њујоршку берзу, били су менаџмент и гости компаније "Кока-Кола", у петак, 20. јула.

Међу познатима коју су као специјални гости затворили берзу били су и – Новак Ђоковић, некадашњи генерални секретар УН Бан Кимун, руководство и партнери Националне ваздухопловне и свемирске администрације (НАСА), кошаркашка звезда Мајкл Џордан, дизајнер Ралф Лорен, и други.

Њујоршку берзу посетио је велики број светских лидера и политичара, међу којима и – Нелсон Мандела, Кофи Анан, некадашњи немачки канцелар Герхард Шредер, ирски премијер Лео Варадкар, некадашњи кинески премијер Вен Ђибао, и други.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво