Пацолијев кабинет огорчен због забране посете

Косовско министарство спољних послова саопштило је да "изражава жаљење и огорчење, због одлуке београдских власти да се не дозволи посета министра Беџета Пацолија Новом Пазару".

У саопштењу се наводи да су у Приштини "увек поступали у складу са Споразумом у Бриселу о посетама високих званичника и у складу са потребним процедурама".

"Овај случај поново показује да се Београд не залаже за поштовање споразума из Брисела и изазива непотребну тензију да спречи посете високих званичника Косова Србији", наводи се у реаговању.

Истиче се да би за власти у Приштини "било разумно да задрже право на реципрочне мере против представника власти у Београду у складу са Споразумом у Бриселу, али да су посвећене основним правима на слободно кретање људи, све док нису злонамерни".

Приштинска Газета експрес преноси да из косовског министарства спољних послова поручују да ће о овоме обавестити европску комесарку за спољну политику Федерику Могерини и друге међународне органе.

Касније данас, Пацоли је у писму Сулејману Угљанину, изразио, како је навео, "гнев", због вести да је премијерка Србије Ана Брнабић, према његовим речима, "претила" Угљанину и БНВ-у.

Угљанин је у писму Пацолију, коме се обраћа са "министар вањских послова Републике Косово", навео да је "са великим жаљењем" примио информацију да је, како је назвао, "актуелни српски националистички режим из Београда" спречио његов долазак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи