Делави поручио: Игноришите лажне вести

Амерички амбасадор у Приштини Грег Делави на "Твитеру" је негирао да је у интервјуу КТВ-у рекао да је питање поделе Косова и размене територија са Србијом део политичког дијалога у Бриселу.

"Игноришите лажне вести. Ево шта сам рекао: Косово треба да одреди шта су његови циљеви, мора да покуша да постигне консензус о тим циљевима. И то је оно на шта сам сада фокусиран", написао је Делави.

Према приштинским медијима, међутим, Делави је на инсистирање новинара да каже, да ли искључује могућност поделе Косова, навео:

"Рекао сам да не желим да говорим о томе што може да буде део коначног споразума. Нећу да говорим о томе шта мислим како треба водити бриселски дијалог, нити шта би се десило ако би се променила форма дијалога. Ако говоримо о томе шта би требало да се деси овде то је да треба да постоји веће учешће косовских политичких представника у томе. Свако треба да буде укључен у разговор о свим питања".

Упитан да ли то значи да ће сваки споразум око којег се сагласе Београд и Приштина бити прихватљив за америчку администрацију, Делави је поновио да неће да одговори на то питање.

"Извињавам се. Ви сте врло креативни и ја када разговарам са неким поставим питање на неколико различитих начина, али опет то је исто питање и ја не желим да нервирам гледаоце", рекао је амерички дипломата, пренели су приштински медији.

Ова изјава Делавија је протумачена у приштинским медијима да он не искључује могућност поделе Косова, односно размене територија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво