Ђурић са Јенчом: До решења компромисом и мирним путем

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је са помоћником генералног секретара УН за политичка питања Мирославом Јенчом, којег је упознао са током дијалога Београда и Приштине и нагласио опредељеност Београда за решавање проблема у региону компромисом и мирним путем.

Истичући значај ангажмана УН за заштиту положаја и права српског народа на КиМ, Ђурић је изразио очекивање да ће Унмик наставити да делује на терену у несмањеном капацитету и статусно неутрално, инсистирајући на поштовању Резолуције 1244 Савета безбедности.

Ђурић је нагласио и да је важно да међународна јавност о ситуацији на Косову и Метохији и надаље буде информисана кроз редовне тромесечне извештаје Унмика.

Састанку Ђурића и Јенча је присуствовала и представница генералног секретара УН и шефица Канцеларије УН у Београду Симона-Мирела Микулеску, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи